Entertainment

Test your musical knowledge against the professionals behind the iconic PopMaster quiz

Do you recognize the top of pop music yourself? Now you can prove your knowledge of charts with the PopMaster quiz.

DJ Ken Bruce Radio 2 Music quizzes have been around for 20 years, and new board games include teasers from the 1950s to the present.

Five

Prove your knowledge of charts with PopMaster quizzes-Kylie Minogue in the photoCredits: Andrew Barr-The Sun Glasgow
Lady Gaga sang Always Remember Us This Way in the 2018 hit movie

Five

Lady Gaga sang Always Remember Us This Way in the 2018 hit movieCredit: Rex

Here Ken and his team give you a place to practice. The following answers.

1) Which group reached No. 1 with the song Cotton Eye Joe in 1995?

A) White Stripes
B) Blue Nile
C) Redneck

2) Did Lady Gaga sing Always Remember Us This Way on the 2018 hit movie soundtrack?

A) Wild Rose
B) Birth of a star
C) Grinch

3) Name the Canadian group that hit Noughties with How You Remind Me and Rockstar songs.

A) Blue rodeo
B) Nickelback
C) April Wine

4) Rise was the title of the 1999 No1 album and the 2000 No1 single.

A) Lisa Stansfield
B) Gabriel
C) Duffy

5) What was the title of Holly Valance’s 2002 chart debut and was it only the No. 1 hit?

A) Kiss Kiss
B) Downboy
C) State of mind

6) Which of Andrew Lloyd Webber’s musicals starring Barbra Streisand was a hit “as if you had never said goodbye”?

A) Sunset Boulevard
B) Aspect of love
C) Love never dies

7) Was Fade To Gray the title of the Top 10 singles of 1980 played by New Romantics?

A) Duran Duran
B) Visage
C) Soft cell

8) Which group reached the top of the single chart in the early 1980s with all the little things she was magical about?

A) Police
B) Level 42
C) Heaven 17

9) Name the girl group that topped the charts in 2021 Sweet Melody.

A) Little Mix
B) Forever
C) The Pussycat Dolls

10) Which rapper collaborated with Jennifer Lopez on the 2005 Top 10 hits Hold You Down?

A) Fat Joe
B) Busta Rhymes
C) 50 cents

11) Who made a duet with Kylie Minogue in the 1991 Top 5 Hits?

A) Jason Donovan
B) Nick Cave
C) Keith Washington

12) Did Mariah Carey’s hit “All I Want for Christmas Is You” first make it into the Top 10?

A) 1993
B) 1994
C) 1995

13) Girl group Destiny’s Child has achieved two No1s. The first of these was an independent female part 1, but what was the second?

A) Please say my name
B) Bills, Bills, Bills
C) Survivor

14) Which of Bob Marley’s songs became Eric Clapton’s top 10 hit cover version in 1974?

A) No Woman No Cry
B) I shot the sheriff
C) Buffalo Soldier

15) In 1979, Ava reached the top 3 of the single chart with the double A side hit Angel Eyes. What other songs are there?

A) Dancing Queen
B) Mamma Mia
C) Voulez-Vous

16) What was the title of the song by Jack White and Alicia Keys in the 2008 James Bond movie Quantum of Solace?

A) Another way to die
B) Write on the wall
C) you know my name

Bonus round: Name the year

17) Rude Boy’s song comes from Rihanna’s fourth album “Rated R”. What year was the single on the chart?

18) In what year of the 1980s did Chris de Burgh’s “The Lady in Red” top the singles chart for three weeks?

Answer

1) C, 2) B, 3) B, 4) B, 5) A, 6) A, 7) B, 8) A, 9) A, 10) A, 11) C, 12) B, 13) C. 14), B, 15) C, 16) A, 17) 2010, 18) 1986

  • Ginger Fox Pop Master Quiz Game, £ 6 from John Lewis
Police Andy Summers, Stewart Copeland, Sting

Five

Police Andy Summers, Stewart Copeland, StingCredit: Redferns
Jamaican reggae legend Bob Marley

Five

Jamaican reggae legend Bob MarleyCredit: Alamy
DJ Ken Bruce's Radio 2 Music Quiz has been running for 20 years and the new board game has a teaser from the 1950s to the present.

Five

DJ Ken Bruce’s Radio 2 Music Quiz has been running for 20 years and the new board game has a teaser from the 1950s to the present.Credit: Rex
The pub quiz will continue to entertain drinkers as snow catches 60 people at the Yorkshire Dales Pub for three consecutive days after the turmoil of Storm Irwen.

We pay for your story!

Is there a story about The Sun News Desk?



Test your musical knowledge against the professionals behind the iconic PopMaster quiz

Source link Test your musical knowledge against the professionals behind the iconic PopMaster quiz

Back to top button